Thursday, March 3, 2011

Kanzashi



Igaüks läheb lolliks omamodi. Mina avastasin enda jaoks tehnika nimega Kanzashi. Pärit Jaapanist. Kõik on kindlasti näinud neid imelisi lillekesi Jaapani geišade soengutes. Mina olin siiani siiral arvamusel, et need ongi päris lillekesed :). Siis aga avastasin, et vot sulle säh-hoopis riidest tehtud. Tekkis huvi selle vastu, et kui raske nende tegemine siis tegelikult on. Alustuseks sai proovitud lihtsamaid lillekesi.
 Valmis sai 2 peavõru ja 1 juukseklamber.
 Proovisin pildistamiseks kahte erinevat tausta. Tume on akvaariumi kapi pealne, millel veel akvaariumit peal ei ole. Kuna taust jäi ilus, siis tekkis kohe küsimus, et kui kappi hakata kasutama sihtotstarbeliselt, siis jään ilma heast taustast.
Suur juukseklamber. Õie läbimõõt 3,8 cm. Peale juukselakiga töötlemist näeb vedi lillelikum välja ja ei ole ka nii pehme. Täitsa saadaval 4.-€ eest.
Hele materjal on lillede tegemiseks mõeldud hõbehall kunstsiid. Siin pildil siis pahupoolega ülespoole. Peab vist minema kaubandusvõrku ja vaatama mingi sama värvi mitteläikiva ja -kortsuva kanga pildistamiseks. Ühtlasi tuletasin ka meelde ja katsetasin mõnda erinevat raami tegemise varianti.

Siin valge lilleke uhkes üksinduses. Õie läbimõõt nibin-nabin 4 cm. Peavõru materjaliks on metalltraat. Pole vaja karta, et katki läheb :). Peavõru on täitsa saadaval  6.-€ eest.

Peavõru mais neljaseks saava modelli peas.

Meelespeadega peavõru. See võeti laualt ja öeldi, et see on nüüd tema oma :).Õite läbimõõt 2,5 cm.
Käsi on nüüd "valgeks tehtud" ja kindlasti proovin ka teisi lillede voltimise mooduseid selles tehnikas. Mulle hakkas meeldima :). Oleks ainult aega kõige selle jaoks, mida tahaks teha.

8 comments:

airiangoorad said...

Oi kui armas...sa ka leiad igasugu põnevat :)

Silvia said...

Ilus!

Anonymous said...

Väga kaunid lilled.
Näevad tõesti välja nagu päris.
Ja sul tuleb nende meisterdamine suurepäraselt välja.
Kindlasti proovi teisi lilli ka teha.
Jään põnevusega neid ootama.

Taive said...

Tänud komenteerijatele! Kindlasti proovin esimesel võimalusel teisi ka!
Päikest!

airiangoorad said...

Teemaväline, aga...

ILUSAT NAISTEPÄEVA SULLE!
karvane sõber Airi

tsunaami said...

Ilusad lilled!

Taive said...

Aitäh-aitäh!

Anonymous said...

Tere! Küsimus selline, et kas kuskil internetis on nende lillede tegemise õpetus ka?