Saturday, June 20, 2015

Valguskast

Ehk peenema nimetusega "Light box". Oli vaja juba ammu paremaid tingimusi väikeste asjade pildistamiseks. Siiani kasutasin köögi aknalauda, aga see sobis niikaua, kuni valgus oli pehme ja mitte nii terav, nagu kevadeti on. Siin-seal kasutatud soovitused naturaalse ja aknast tuleva valguse ära kasutamiseks mulle ei sobinud, sest see valgus, mis aknast tuleb, on liiga vähene ja lühiajaline. Seda on kohati vähe isegi mu lillede jaoks, rääkimata siis pildistamisest. Rõdud akende kohal ja suured puud ümber maja varjutavad selle vähesegi, mis 1-se korruse akendesse jõuab Mustamäe majade vahel.
 Seega otsustasin ise teha.  Olin ennegi juba ühe kokkupandava teinud, aga mingil viisil oli sinna külgede sisse augud tekkinud. Et tal jäi sügavust natuke väheseks, siis tahtsin teha veidi suurema ja sügavama.
 Sobivas mõõdus pappkasti leidsin Säästukast. Karnaluksist lõikepaber. Koduektrast kahepoolne teip. PVA-d ka. Ja kaks pesupulka.
 Edasi lõikasin külgedest ja katusest välja niipalju materjali, et jäi natuke ruumi liimi panemiseks ka, ja et see raam ka suudaks püsti püsida. Lõikepaberist lõigatud sobivad tükid kleepisin raamidele sissepoole ja siis jäi kuivama, sest kohe polnud aega edasi teha.
 Kui algselt arvasin, et taustaks piisab ainult pildistatava alla jäävast topelt pandud lõikepaberist, sest hetkel ei olnud võtta suurt paksu valget paberit kodus (unustasin osta) , siis proovipildistamine näitas, et sellest jääb väheks. Kahepoolse teibiga kleepisin tagaseina 2 printeri paberit.
 Lampideks 2 tk, mis olid talvel mõeldud orhideedele lisavalgustuseks ja pealmise "laenas" mu kuldkala mulle, ehk akvalamp.
   Uuel testpildistamisel katsetasin ka peeglit. Tulemus: tuleb suurem osta.
 Tausta tegin vahetatava ja kinnitatud pesupulkadega.

 Ülevaatlik pilt siis esimesest pildistamisest. Pilt veidi tume, aga ehk mingi ülevaate saab. Heledama pildi puhul "põleb" kasti sisu välja jälle.

 Juukseklamber kastis.

Lõplikud pildid peale töötlust.




Päikest! 

No comments: